Kaj je novega?

”Ste vedeli, da so bili včasih radovljiški fantje pravi navihanci: neko noč so razstavili lojtrnik (lesen voz) in ga tiho po delih znosili na oreh, kjer so ga spet sestavili. Naslednji dan pa …”

To je le ena izmed simpatičnih pripovedi, ki smo jih uspeli zbrati v projektu diStory. Dve leti trajajoč projekt, ki je vzbrstel v Radovljici in je svoje korenine pognal tudi v Srbiji in Italiji, se bliža koncu. Z začetnih obotavljivih korakov se je že skorajda pognal v galop proti ciljni ravnini.

Naše delo pa še ni končano: 23. 4. ob 16.00 nas čaka prvo testiranje mobilne aplikacije na Linhartovem trgu v Radovljici. Vse, ki bi želeli preizkusiti digitalnega vodiča, vabimo, da nam za prijavo in več informacij pišete na aleksandra@mro.si

30652808_2027596873934710_3979487504133783552_n (1)

V četrtek, 17. 5., ob 18. uri bomo imeli v Plesni dvorani Radovljiške graščine muzejski večer Zgodbe in spomini o Radovljici s predstavitvijo zbranega gradiva, 14. in 15. 6. pa
prireditvi ob uradnem koncu projekta. To je le nekaj aktivnosti, pripravljenih za javnost. Več informacij o njih bo objavljenih na naših spletnih straneh (Muzeji radovljiške občine in diStory) ter na družabnih omrežjih (Facebook in Twitter).
Sodelujoči partnerji smo se dodobra izobrazili o sodobnih digitalnih tehnologijah in preizkusili različne pristope podajanja vsebine in sodelovanja z občinstvom, tako smo ustvarili zametke sodobnega izdelka za predstavljanje kulturne dediščine različnim ciljnim skupinam. Vse to nam ne bi uspelo brez odličnega sodelovanja javnosti, ki je z nami delila svoje zgodbe in spomine o starih mestnih jedrih ter predlagala vsebino in način njihove predstavitve.
Nestrpno že pričakujemo dan, ko bomo izdelek tudi uradno predstavili.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s